:: projektleírás ::

Százhalombatta új arca

Százhalombattán a Szent István tér három oldalán olyan fontos középületek helyezkednek el, mint a Makovecz Imre által tervezett templom, a Városháza és a Barátság Művelődési Ház. A tér Damjanich utca felőli oldala nyitott, a leginkább átjáróként használt parkoló irányába. Az annak idején és manapság is időszakos rendezvényeknek helyet adó főtér funkciójában, látványában, hangulatában már nem igen tükrözi a dinamikusan fejlődő város igényeit, ezért az önkormányzat képviselő-testülete a Szent István tér teljes átalakítása mellett döntött. A nagyszabású beruházás 2010 tavaszáig három ütemben valósul meg, melynek első ütemében cégünk egy olyan többfunkciós épület kivitelezését kezdte meg, amely nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a város főtere ne csak nevében, hanem szolgáltatásaiban, esztétikájában is a szórakozás és a közösségi élet legfőbb színtere, a városlakók legjelentősebb találkozóhelye legyen.

A Szent István Park közel két és félezer négyzetméteres rendezvény- és konferencia-központja a Városházával szemben kerül kialakításra térfalat alkotva a Damjanich utca felől, létrehozva ezzel a klasszikus értelemben vett főteret, városközpontot. Kivételes technikai megoldásainak köszönhetően egy időben több rendezvény, időszaki kiállítás, egyéb kulturális esemény befogadására is alkalmas.
A rendezvényközpontra merőleges három szárnyban összesen 86 lakást alakítunk ki. A háromszintes épületszárnyak lakásai az erkélyes garzontól a tetőszinti penthouse jellegű, nagy teraszos, háromszobásig többféle méretben megtalálhatók, leendő lakóink komfortérzetét pedig pinceszinti zárt teremgarázs növelheti tároló-helyiségekkel. A lakások alatt mind a Szent István tér, mind a Damjanich utca irányába több mint másfél ezer négyzetméteren vendéglátó, kereskedelmi és szolgáltató egységek kapnak helyet, a Damjanich utca felől pedig 89 gépkocsi befogadására alkalmas felszíni parkolót alakítunk ki.

A Szent István Park minőségi lakásai, csúcstechnológiával épülő konferencia- és rendezvényközpontja, hangulatos vendéglátóhelyei, hasznos kereskedelmi üzletei és szolgáltatóegységei, több mint háromezer négyzetméteres zöldfelülete mindenki kényelmét és szórakozását hivatott szolgálni. Őszintén hisszük, hogy a megújuló, mediterrán hangulatú főtér mindenkinek örömére szolgál majd, méltán lesz a város legjelentősebb találkozóhelye, a közösségi élet legfőbb színtere és ebben oroszlánrészt vállal „Százhalombatta új arca.”

design & programming:     effekT Design Studio